Drzewo struktury UWM
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
- Wydział Bioinżynierii Zwierząt
- Katedra Biochemii i Biotechnologii Zwierząt
- Katedra Drobiarstwa
- Katedra Genetyki Zwierząt
- Katedra Higieny Zwierząt i Środowiska
- Katedra Hodowli Bydła i Oceny Mleka
- Katedra Hodowli Koni i Jeżdziectwa
- Katedra Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych
- Katedra Towaroznawstwa Ogólnego i Doświadczalnictwa
- Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa
- Wydział Biologii i Biotechnologii
- Katedra Anatomii Porównawczej
- Laboratorium Diagnostyki Molekularnej
- Wydział Geodezji i Gospodarki Przestrzennej
- Instytut Geodezji
- Katedra Fotogrametrii i Teledetekcji
- Katedra Geodezji Satelitarnej i Nawigacji
- Katedra Geodezji Szczegółowej
- Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa
- Katedra Chemii
- Katedra Chemii Rolnej i Ochrony Środowiska
- Katedra Chemii Środowiska
- Katedra Diagnostyki i Patofizjologii Roślin
- Katedra Gleboznawstwa i Ochrony Gleb
- Katedra Hodowli Roślin i Nasiennictwa
- Katedra Melioracji i Kształtowania Środowiska
- Katedra Meteorologii i Klimatologii
- Wydział Matematyki i Informatyki
- Katedra Fizyki Relatywistycznej
- Wydział Medycyny Weterynaryjnej
- Katedra Anatomii Patologicznej
- Katedra Anatomii Zwierząt
- Katedra Chorób Ptaków
- Katedra Chorób Wewnętrznych z Kliniką
- Katedra Diagnostyki Klinicznej
- Katedra Epizootiologii
- Katedra Fizjologii Klinicznej
- Katedra Histologii i Embriologii
- Katedra Mikrobiologii i Immunologii Klinicznej
- Katedra Parazytologii i Chorób Inwazyjnych
- Katedra Patofizjologii, Weterynarii Sądowej i Administracji
- Katedra Prewencji Weterynaryjnej i Higieny Pasz
- Katedra Rozrodu Zwierząt z Kliniką
- Wydział Nauk o Środowisku
- Katedra Biologii i Hodowli Ryb
- Katedra Biotechnologii w Ochronie Środowiska
- Katedra Ekologii Stosowanej
- Katedra Ichtiologii
- Katedra Inżynierii Ochrony Środowiska
- Katedra Mikrobiologii Środowiskowej
- Katedra Rybactwa Jeziorowego i Rzecznego
- Wydział Nauk Technicznych
- Katedra Inżynierii Systemów
- Katedra Mechaniki i Podstaw Konstrukcji Budowlanych
- Katedra Mechaniki i Podstaw Konstrukcji Maszyn
- Katedra Podstaw Bezpieczeństwa
- Katedra Technologii Materiałów i Maszyn
- Wydział Nauki o Żywności
- Katedra Biochemii Żywności
- Katedra Biotechnologii Żywności
- Katedra Fizyki i Biofizyki
- Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej
- Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności
- Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością
- Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych
- Katedra Technologii i Chemii Mięsa
- Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności
- Katedra Towaroznawstwa Przemysłowego, Podstaw Techniki oraz Gospodarki Energią
- Wydział Bioinżynierii Zwierząt
Wyszukiwarka
Nazwa jednostki usługowej (laboratorium/pracowni)
Katedra Inżynierii Systemów - Pracownia komputerowej analizy obrazu
Wykaz aparatury
• Stanowisko do komputerowej analizy obrazu (kamera analogowa JVC SVHS 5000Z, aparat cyfrowy Olympus Z3040, skaner płaski Epson 4400, komora świetlna, mikroskop stereoskopowy, mikroton oraz specjalistyczne oprogramowania MultiScan, eCogniution, MaZda, Matlab.
• Stanowisko do pomiaru barwy surowców i produktów spożywczych.(spektrofotometr MiniScan XE Plus firmy HunterLab)
• Stanowisko do przechowywania produktów spożywczych w warunkach obniżonego ciśnienia (Stanowisko składało się z 9 pojemników próżniowych ze stali nierdzewnej o pojemności 0,0125m3 każdy, czujników podciśnienia PC-28 firmy APLISENS, pompy próżniowo-łopatkowej AT20 produkcji TEPRO Koszalin, elektrozaworów podciśnienia MDH-2-2 firmy FESTO, czujników temperatury VT20T, czujnika wilgotności FH9726-21Rfirmy ALHBORN, sterownik a Excel 50 XL 50-MMI oraz szafy chłodniczej).
Zakres analiz/Oferta usługowa
• Pomiar wybranych cech fizycznych, geometrii, barwy i tekstury powierzchni produktów roślinnych z wykorzystaniem komputerowych systemów wizyjnych.
• Pomiar barwy obiektów z wykorzystaniem metody spektroskopowej.
Informacje dodatkowe
Projekt badawczy Nr 4498/B/P01/2010/39. Zapotoczny P. Opracowanie inteligentnego systemu wizyjnego do identyfikacji odmian oraz właściwości fizycznych ziarna jęczmienia browarnego.
Kontakt
ul. Heweliusza 14, , tel: 89 523-36-16 zap@uwm.edu.pl
Mapa/Trasa dojazdu
Wyświetl trasę dojazdu do Laboratorium
Wybierz środek transportu:
Podaj miasto:
Podaj ulicę: